Project Struikelstenen

24-03-2018

9 april 1943: De familie Kaufman verlaat hun woning in Gennep met Selly en Nanny.

Onze twee groepen 7/8 zijn afgelopen week begonnen met het project struikelstenen. Onze leerlingen sponsoren de struikelstenen voor Selly Andriesse en Nanny Kaufman; twee leeftijdgenootjes die in 1943 vanuit Gennep werden gedeporteerd en in Sobibor in Polen werden vermoord. De stichting Monarch plaatst op 21 april 2018 in totaal 22 struikelstenen in Gennep.
e leerlingen zamelen statiegeldflessen in om de twee struikelstenen te sponsoren die worden geplaatst voor hun woonhuizen in Gennep.
n de lessen wordt aandacht besteed aan het project, er is een kleine tentoonstelling ingericht in het klaslokaal, er zijn sprekers uitgenodigd. Dhr. HJ.Metselaars komt op donderdag 5 maart de kinderen vertellen over de vreselijke gebeurtenissen in Gennep.
Van de Industriële Kring Land van Cuijk hebben wij gehoord dat de excursie van de twee oudste groepen naar het concentratiekamp Vught op 25 mei door hen financieel mogelijk gemaakt wordt.
Het project op school wordt daarmee afgesloten. Een enorme verrassing.
Grote dank daarvoor!
(24032018te)